İş Gözlüğü Kullanımını Önemseyin

İş Gözlüğü Kullanımını Önemseyin

İş Ortamınızda Bu Risk Unsurları Var mı?

 

Çalışma ortamına hâkim havada toz, toprak gibi parçacıklar, sıvı, buhar ya da gaz halde sıçrayan metaller, yüksek sıcaklık ve radyasyon içeren enerji gibi etmenler bulunuyorsa, göz sağlığı tehlikede demektir.

Göz Koruyucu Donanımlar, bu tür kimyasal, mekanik ve kimyasal- mekanik risk unsurların mevcut olduğu iş ortamları için elzem ürünlerdir.

Gözleri koruyan donanımın kullanılmaması, risk unsurunun türüne bağlı olarak, gözün çeşitli şekillerde zarar görmesine yol açar. Solvent gibi kimyasalların göze ulaşması, enfeksiyon, korneanın yanması, uzak görüşün bozulması gibi sorunları ortaya çıkaracaktır. Tehlike yaratan unsur, havada uçuşan ya da sıçrayan katı parçacıklarsa, korneanın delinmesi veya mercekte donukluk meydana gelebilir. Kızılötesi ışınlar gibi radyasyon içeren unsurlar ise kristal mercekte donukluk ve retinada hasar gibi ciddi sorunları gündeme getirecektir.

 

Göz Koruyucuların Sınıflandırılması

 

Göz koruyucu donanımlar genel olarak, lazer ışınlarına, iyonize edici radyasyon ve elektrik arklarına, UV ışınlarına, likit sıçramalara, yüksek sıcaklığa, gaz veya toz halinde havada bulunan zararlı maddelere ve erimiş metale karşı koruma sağlar. İşleve göre ürünleri sınıflandırmak mümkündür.

Kişisel Koruyucu Donanımların İş Yerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik, göz ve/ veya yüz koruyucuları şu şekilde gruplandırmıştır: gözlükler, dalgıç tipi gözlük (kapalı gözlük), göze zararlı ışın ve radyasyon için gözlükler, yüz siperleri ile ark kaynağı maskeleri ve baretleri.

 

Göz Koruyucu Donanım Standartları Neler?

 

İş Gözlüğü Standardına uygun ürünler, gerçek ve yeterli bir koruma sağlar. O yüzden, gözlüğün mutlaka standartlara uygun olması gerekiyor. Göz koruyucu donanımlar için bazı Avrupa Standartları şunlardır:

EN 166: Teknik performans standardı

EN 167: Optik testler için yöntemler

EN 168: Optik testlerin dışındaki testler

EN 169: Kaynak filtresi

EN 170: Ultraviole filtresi

EN 171: Infrared filtre

EN 207: Lazer radyasyonuna karşı filtre

 

Güvenlik Konforla Bir Arada

 

İşbu ürün gamında kullanıcıya sunulan göz koruyucu donanımlar, hem standartlara uygun olarak koruma sağlar hem de konforlu ve kolay kullanımlıdır.

Bu kapsamda ürünlerde hafif yapı, yüzden kaymayı engelleyen kaydırmaz kollar, ayarlanabilir gözlük sapı, ayarlanabilir burun köprüsü gibi özellikler karşımıza çıkmakta.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.