İş Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

05-11-2019 10:32
İş Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

İş Kıyafeti Seçerken Bunlar Aklınızda Olsun

 

İş Kıyafeti Tulum, mont, kaban, pantolon, t- shirt, sweatshirt, yağmurluk, önlük gibi parçaları kapsamaktadır. Kullanım amacının yerine getirilmesi için ürünün taşıması gereken önemli özellikler söz konusu. Gelin, bunları teker teker inceleyelim.

 

Dayanıklılık

 

Vücut koruma fonksiyonunu üstlenen iş kıyafetlerinde dayanıklılık, olmazsa olmaz. Bu konuda gündeme ripstop kumaş geliyor.

Ripstop kumaş, sağlamlığın önemli olduğu alanlarda kullanılan bir kumaş türüdür. Yırtılmaya karşı sahip olduğu yüksek direnç, bu materyalin ayırt edici özelliği. Özel bir örgü tekniğiyle üretilen ripstop kumaşlara yanmazlık, su geçirmezlik gibi özellikler de kazandırılabilmekte.

 

Kullanışlılık

 

Seçeceğiniz ürünler, asıl işlevini yüksek performansla yerine getirirken, yan işlevlerde de beklentileri karşılamalı.

Yeterli depolama alanı sunuyor olması, kullanışlılığı arttıran özelliklerdendir. Bu kapsamda, kıyafetin birden fazla cep, telsiz asma aparatı gibi detaylara sahip olmasına dikkat edebilirsiniz. Reflektör detayı da önemli özelliklerin başında gelmekte. Reflektörlü kıyafetler, karanlık ortam şartlarını güvenilir hale getirir.

 

Konfor

 

Konfor konusu iş verimi ve vücut sağlığını da dolaylı yoldan etkiler. O nedenle, seçeceğiniz kıyafetlerin ihtiyaç duyulan rahatlığı sağlayacağından emin olun. Kıyafet, hava transferine izin veren dokuya sahip olmalı. Özellikle kışlık ürünlerde su ve rüzgâr geçirmezliği mutlaka gözetin. Kıyafette vücut ölçüsüne göre ayarlama imkânı da, konfor konusunda değerlendirilecek özelliklerden.

 

Standartlara Uygunluk

 

Yukarıda bahsi geçen kriterlerin karşılanması çoğu kez standartlara uygunlukla ilgilidir. Vücut koruyucu kıyafetlerle ilgili standartlar şu şekildedir:

EN 340, genel iş kıyafetleri standardıdır. Genel performans özelliklerini ve üretici firma tarafından sağlanan bilgileri kapsar.

EN 343, yağmurluk standardıdır.

EN 412, kesilmeye karşı koruma sunan önlüklerle ilgili özellikleri kapsar.

EN 469, alev ve ısıdan koruyucu elbiseleri ilgilendiren standarttır.

EN 1073, radyoaktif bulaşmaya karşı koruyucu kıyafetlere ilişkin özellikleri kapsar.

EN 1149, antistatik özelliğe sahip koruyucu kıyafetlere ilişkin özellikleri kapsar.

EN 13034, sıvı kimyasal maddelere karşı koruyucu kıyafetlere ilişkin özellikleri kapsar.

EN 13982, katı parçacıklara karşı koruma sağlayan koruyucu kıyafetlere ilişkin özellikleri kapsar.

EN 14127, patojenlere karşı koruma sağlayan, tekrar kullanılabilir kıyafetlere ilişkin deney yöntemlerini ve kuralları kapsar.

EN 20471, reflektif kıyafet standardıdır.

EN ISO 11611, kaynak ve ilgili faaliyetlerde kullanılan koruyucu kıyafetlerle ilgili performans kurallarını kapsar.

EN ISO 11612 ise kullanıcıya ısı ve aleve karşı eller hariç vücut koruması sunan ve esnek materyallerden üretilen kıyafetler için performans kurallarını kapsayan standarttır.

 

İşletmeye Özel Tasarım ve Üretim

 

Gerçekten kullanışlı ürünler, yapılan işe ve iş ortamına özel olarak tasarlanmış olanlardır. Bu nedenle, kendi şartlarınız göz önüne alınarak üretilmiş kıyafetlere öncelik verin.

Profesyonel çözüm ortağınız İşbu, çalışma koşullarınıza özel kıyafetleri, tasarım ve Ar- Ge bölümünün çalışmalarıyla tasarlıyor. Özel tasarım/ üretim imkânı ve İş Kıyafeti Fiyatları hakkındaki bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.