Baret Kullanımı ve Özellikleri

Baret Kullanımı ve Özellikleri
Güvenlik her zaman bütün Sanayi ve benzeri faaliyetlerde en önemli noktadır. Bunun içindeyse baret kullanımının yaygın olması gereken sektör bilhassa inşaat sektörüdür. Yapılan iş ofis ortamında, masa başında olmayıp sahada tüm tehlikenin ortasında olduğu için risklere karşı tedbirli davranmakta her zamanki gibi fayda vardır. İşçiler bu risklere ne kadar hazırlanırsa sahadaki kaza riski de o kadar azalacaktır.Baret kullanımının önemi aslında vücudumuzda da yaradılış gereği gösterilmektedir. Kafa vücudumuzun tamamen kemiğe kaplanmış tek organıdır. Beynimiz bu kemik tarafından çevrelenerek korunmaktadır. Tabii ki işi sadece bu kemiğe bırakmadan bizimde onun üzerine bir güvenlik katmanı daha çekmemiz yani baret takmamız gerekiyor. Yapılan işe göre uygun baret takılırsa kazalar sonucu oluşacak çoğu kafa tramvaları önlenecektir. Baret çeşitleri üçe ayrılır.Plastik baretler, yalıtkan plastik baretler ve alüminyum baretler…

Plastik baretler herhangi bir darbenin kuvvetini emmek ve etkisini azaltmak için kullanılır. Etki mesafesi de dikkate alınarak yaklaşık olarak 10-15 kg ağırlığındaki çarpan nesnelerin darbelerine karşı etkilidir. Yalıtkan plastik baretler kadar olmasa da 600 volta kadar plastik olduğu için elektriğe karşıda koruma sağlar. Kullanım yerleri ise madencilik, demir-çelik, gemi, tünel ve bina inşaatlarıdır. Askeri 300 gram ağırlığına sahiptir ve özenli kullanımda beş yıl süreye kadar dayanabilir ancak üretiminde polietilen ( Çok çeşitli ürünlerde kullanılan bir çeşit Termoplastik) oranı fazla olduğundan sıcak bölgelerde yumuşama ihtimali vardır bu yüzden bu gibi yerlerde sağlıklı bir koruma sağlayamayacaktır.

Yalıtkan plastik baretler deplastik paletler de olduğu gibi darbelere karşı etkilidir bunun yanında ise asıl olayı yüksek düzeyde yalıtkanlık yeteneğine sahip olmasıdır. Bundan dolayı bu tarz baretlerde havalandırma delikleri ya da Perçin gibi metal parçalar bulunmaz. Daha çok kullanım alanları, elektrik işleri olmaktadır.

Alüminyum baretlerin, plastik baretlere göre başlıca bilinmesi gereken özelliği, elektrikle çalışan ve bu tarz kaza ihtimallerinin olduğu yerlerde kullanılmamasıdır. Alüminyumdan yapıldığı için yumuşama ihtimali yoktur. Bu yüzden sıcak çalışma ortamlarında tercih edilmelidir. Her barette olduğu gibi darbe riskine karşı da etkilidir. Petrol kuyuları, rafineri ve kimyasallarla uğraşan işyerlerinde kullanılır

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.