Alev Almaz Kıyafetlerle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Alev Almaz Kıyafetlerle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Ateşe Karşı Üstün Koruma

 

Ateşin bir risk unsuru olduğu iş ortamlarında Alev Almaz İş Kıyafetleri, hayati öneme sahip. Bu kıyafetler için doğru satın alma kararı vermek ve doğru kullanımla üründen tam verim alabilmek için, alev almaz kıyafetlerle ilgili gerekli bilgiyle donanmak şart. Peki, alev almaz kıyafet tam olarak nedir, hangi özellikleri taşır ve alev almaz iş kıyafeti seçiminde nelere dikkat edilmeli?

 

Alev Almaz Kıyafetlerin Özellikleri

 

Piyasada alev almaz kıyafetler için "yanmaz” sıfatı da kullanılabilmekte, ancak bu, doğru bir ifade değil. Her şeyden önce bu kıyafetler için doğru nitelemenin "yanmaz” değil, "alev almaz” olduğunu bilmelisiniz. Alev kaynağına uzun süre maruz kalındığında ürün yapısında deformasyon kaçınılmazdır.

Alev almayan kıyafetlerin özelliği, ateş kaynağı ortadan kalktıktan sonraki reaksiyonlarıdır. Alev alan sıradan bir materyal, alev kaynağı ortadan kalktığında da kendi kendine yanmaya devam eder. Alev almaz kıyafetler ise alev kaynağıyla temas kesildiğinde yanmaya devam etmeyerek söner.

 

Alev Almaz Kıyafet Seçerken…

 

Elbette, seçeceğiniz kıyafet mevcut standartlara ve mevzuata uygun olmalı, gerekli asgari şartları sağlamalı. Satın almadan önce kıyafetler üzerindeki işaretleri kontrol etmeniz ve mevzuata uygunluğu kanıtlayan belgeleri görmeniz önemli. 89/686/EEC Kişisel Koruyucu Donanım Direktifine göre bulundurulması zorunlu olan AT Tip inceleme belgesinin varlığını mutlaka gözetin. Bu belge, bir firmanın ürünlerinin, teknik mevzuatın ilgili standartlarına uygunluğunun, onaylanmış bir kuruluş tarafından doğrulandığını gösterir.

Alev Almaz İş Kıyafetlerinde mekanik etkilere karşı dayanıklılığı da gözetmelisiniz. Aramid (kevlar) iplik, yüksek dayanıklılık özelliğiyle bu tür kıyafetlerde kullanılan malzemelerden. Naylon sınıfından bir polimer olan aramid, çeliğe yakın bir sertlik derecesine sahiptir, aşınma ve delinmeye karşı son derece dirençlidir.

Aramid materyal ateşe karşı da üstün bir direnç gösterir. Öyle ki bu malzemenin yapısı ancak, yaklaşık 500 santigrat derece sıcaklığın üstündeki derecelerde bozulmaya başlar.

Alev almaz iş kıyafeti seçerken konforlu yapı ve kullanışlılığı da gözetmenizde fayda var. Kıyafet rahat ve kolay giyilebilmeli, konforlu bir giyim deneyimi sunmalı. Dilerseniz taşınacak ufak malzemeler için depolama alanı sunan cepli tasarımları da tercih edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.